Продължете към съдържанието
Начало » Блог » Прогнози за бъдещето на криптовалутите и тяхното влияние

Прогнози за бъдещето на криптовалутите и тяхното влияние

  Ще скочи ли криптовалутата, ще падне ли рязко или ще дразни инвеститорите по непредвидим път в обозримо бъдеще? Ще продължи ли биткойнът своята волатилност? Регулацията ще играе ли по-значима роля? Кой тип криптовалута ще бъде най-добрият залог през следващата година?

  Има толкова прогнози, колкото и анализатори, които чертаят бъдещето на криптовалутата.

  Крипто продължава своята популярност през 2021 г. Крипто се приема от Goldman Sachs. Coinbase дебютира през април 2021 г. (първата голяма крипто компания, която стана публична), а първият борсово търгуван фонд в САЩ, свързан с биткойн, стартира през октомври.

  Според CNBC най-известната криптовалута биткойн е имала добра година. Дигиталната валута е нараснала с близо 70 процента от началото на 2021 г., което доведе целия крипто пазар до обща стойност от $2 трилиона.

  Гледайки бъдещето на криптовалутата, ако миналото е някаква индикация, инвеститорите в криптовалута ги очаква вълнуващо пътуване. Някои интересни крипто прогнози, за които да внимавате през 2022 г., включват:

  Крипто прогноза №1: Насочвате се към крипто срив или вълнуващо изкачване?

  Цените на криптовалутите може да паднат допълнително през 2022 г. Те скочиха до рекорден връх от почти 69 000 долара през ноември, но сега са под 50 000 долара, което е спад с близо 30 процента от най-високата стойност. Карол Александър, професор по финанси в университета в Съсекс, очаква биткойнът да падне рязко до минимума от $10 000 през 2022 г., което ще заличи повечето от печалбите му през последната година и половина.

  Други не виждат срив през 2022 г. Юя Хасегава, анализатор на крипто пазара в японската борса за цифрови активи Bitbank, вярва, че най-значимият рисков фактор е [количественото намаляване] от Фед. Той смята, че е решено и вероятно е включено в цената.

  Саянтани Санял съобщи, че много фактори сочат към по-високи цени на биткойн, а именно по-голямо приемане от бизнеса с по-голямо търсене от биткойн ETF. В Analytics Insight Sanyal казва, че пазарните анализатори прогнозират, че Bitcoin може да достигне 100 000 USD до края на 2024 г., а други казват, че може да се изкачи до марката през първото тримесечие на 2022 г. Други пишат, че Bitcoin няма да достигне повече от 70 000 USD до края на 2022 г.

  Накратко, крипто прогнозите са навсякъде.

  Крипто прогноза №2: Много повече инвеститори ще приемат биткойн

  Крипто прогноза: Според The Ascent, Рик Еделман, основател на Съвета за цифрови активи на финансовите професионалисти, прогнозира, че повече от 500 милиона души по света ще притежават биткойни до края на 2022 г. CoinTelegraph, съоснователят на BlockFi Флори Маркес е съгласен, кредитирайки регулаторните яснота и подобрено разбиране на индустрията за подпомагане на по-голямото приемане.

  Крипто прогноза #3: Първият спот биткойн ETF може да бъде одобрен

  Някои крипто инвеститори прогнозират, че първият спот биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в Съединените щати може да бъде одобрен тази година, давайки на инвеститорите пряко излагане на самата криптовалута. Комисията по ценните книжа и борсите разреши стартирането на Bitcoin Strategy ETF на ProShares миналата година, но това само проследява биткойн фючърсни договори. Въпреки това, тъй като пазарът вече е голям и достатъчно зрял, за да го поддържа, анализаторите смятат, че Bitcoin Spot ETF ще бъде одобрен.

  Крипто прогноза №4: Преминаване към децентрализирани финанси (DeFi)

  Нововъзникващите крипто разработки като децентрализирани финанси (DeFi) и децентрализирани автономни организации (DAO) „вероятно ще бъдат областите с най-висок растеж на крипто“, смята Брайън Грос, мрежов управител в крипто платформата ICHI. DeFi има за цел да пресъздаде традиционни финансови продукти без посредници, докато DAO могат да се считат за нова интернет общност. Депозитите в DeFi услуги надхвърлиха 200 милиарда долара през 2021 г. и се очаква търсенето да нарасне през 2022 г.

  Карол Александър каза, че инвеститорите, които искат да направят печалби в по-малки области на крипто, ще искат да гледат монети Ethereum, Solana, Polkadot и Cardano през 2022 г.

  CNBC съобщи, че DeFi е част от по-широка тенденция, наречена Web3. Поддръжниците на Web3 твърдят, че онлайн платформите са под контрола на няколко компании, като Amazon, Apple, Alphabet и компанията майка на Facebook Meta. Web3 призовава за нова, децентрализирана итерация на интернет, включваща блокчейн и незаменими токени. Предприемачи като Илон Мъск и Джак Дорси обаче остават скептични.

  Крипто прогноза #5: Регулаторите са хвърлили око на криптовалутата

  Очаква се регулирането на криптовалутите да бъде ключов проблем през 2022 г. Виджай Айяр, вицепрезидент по корпоративното развитие и глобалната експанзия в крипто борсата Luno, прогнозира, че 2022 г. ще бъде голяма година на регулаторния фронт. Айяр каза пред CNBC, че очаква да види някои разяснения относно правната „сива зона“ на криптовалутите, различни от биткойн и етериум. Друга област на интерес на регулатора вероятно ще бъдат стабилните монети, които са токени, чиято стойност е обвързана с цената на активи като щатския долар. Tether, най-големият стейбълкойн в света, изглежда противоречив относно това дали има достатъчно активи в резервите си, за да оправдае обвързването си с долара.

  Крипто прогноза №6: Биткойнът или ще надмине, или ще се представи под S и P 500

  Дори при заплахата от коронавируса за глобалната икономика, както Биткойн, така и референтният индекс показаха впечатляващи печалби през 2021 г.: Биткойн скочи с 66 процента, а S и P 500 се покачиха с около 27 процента.

  Arcane Research каза, че биткойнът се е представил като рисков актив и прогнозират, че това ще засили поведението на фондовия пазар. Ако фондовият пазар се увеличи през 2022 г., биткойнът вероятно ще надмине, казаха от фирмата. Но ако фондовият пазар има червена година, биткойнът вероятно ще се представи по-слабо.

  https://img.netpeak.net/djillas/2024-02-14_11.14.27.png

  Крипто прогноза #7: Етерът отново ще надмине биткойн

  Етерът надмина биткойн през 2021 г., като спечели 418 процента в сравнение с 66 процента за биткойн. Анализаторите смятат, че и двете ще продължат да се справят добре поради скока на обема на продажбите на NFT. Повечето от тези токени все още работят на блокчейн ethereum.

  Крипто прогноза #8: Повечето мем монети ще изчезнат

  Миналата година спинофът на Dogecoin Shiba Inu се покачи с 44 540 000 процента. Squid, монета, кръстена на телевизионната драма „Squid Game“, скочи с повече от 75 000 процента за по-малко от седмица – само за да изчезне скоро след това.

  Крипто прогноза №9: USD Coin ще изпревари Tether като най-големия стейбълкойн

  Tether се задържа като най-големият Stablecoin по оценка на криптовалута. Но може да падне, след като USD Coin реши да се присъедини към кредитната вълна.

  Предишното представяне на крипто пазара предполага, че 2024 г. ще бъде добра година

  През последните няколко години крипто пазарът е във влакче в увеселителен парк, като цените бързо се повишават и падат. Въпреки нестабилността обаче, безспорно е, че крипто индустрията показа огромен растеж през последните няколко години. Професионалистите в индустрията са оптимисти, че тази тенденция ще продължи и през 2024 г., тъй като миналото представяне на крипто пазарите предполага, че това ще бъде добра година за виртуалните валути. Това е добър знак за инвеститорите, които вече са участвали в крипто пазарите, и тези, които тепърва започват.

  Анализатори и изследователи на пазара са проучили представянето на пазара на криптовалута от самото му създаване и са стигнали до заключението, че пазарът показва стабилен растеж. Този продължаващ растеж накара мнозина да очакват, че 2024 г. ще бъде добра година за крипто индустрията, тъй като доверието в технологията нараства и повече бизнеси решават да я възприемат. Тъй като все повече компании приемат блокчейн технологията, необходимостта от квалифицирани професионалисти, които да работят в сектора, ще нараства. Това ще създаде повече възможности за работа, което би могло да насърчи по-нататъшния растеж на индустрията.

  Мечият пазар ще приключи в началото на 2024 г

  След продължителен мечи пазар през 2020 г., анализаторите и инвеститорите са оптимисти, че крипто пазарите ще се подобрят през 2024 г. Тази положителна перспектива е подкрепена от факта, че индустрията успя да устои на бурята и да покаже признаци на възстановяване дори в трудни времена. Като такива, инвеститорите и търговците могат да очакват с нетърпение подобряване на представянето през следващата година, което може да доведе до по-висока възвръщаемост и повишена ликвидност. Нещо повече, повече бизнеси вероятно ще се присъединят към крипто екосистемата през 2024 г., което ще стимулира още повече приемането на виртуални валути и блокчейн технология.

  След като крипто пазарът е на дъното, ще се случи бичи пазар

  Очаква се дъното на крипто пазара да бъде последвано от бичи пазар, тъй като инвеститорите и търговците се възползват от възможност с потенциален по-нисък риск. Това може да доведе до скок на печалбите и ликвидността, което допълнително укрепва индустрията. Освен това нови участници могат да бъдат привлечени към пространството с увереността за повишена ликвидност, което потенциално води до присъединяване на повече бизнеси към крипто екосистемата. Също толкова важен е фактът, че доверието на потребителите в дигиталните валути и блокчейн технологията може да нарасне поради подобрената производителност на пазарите, което води до повече хора, които използват виртуални монети ежедневно.

  Ще се върне ли биткойн през 2024 г.?

  Невъзможно е да се предскаже бъдещето на крипто пазара с абсолютна сигурност, но е разумно да се предположи, че Биткойн ще се върне през 2024 г. Технологията Blockchain вероятно ще бъде допълнително подобрена през това време, подобрявайки скалируемостта и скоростта на транзакциите. Това вероятно ще доведе до съживяване на доверието на инвеститорите и ще позволи на пазара да възвърне инерцията и да достигне нови върхове. Освен това, появата на нови технологии, като децентрализираните финанси (Defi), може да катализира възстановяването на биткойн, правейки актива още по-привлекателен за инвеститори и търговци.

  Как WEB3 ще стане следващото голямо нещо?

  Технологията Web3 има потенциала да революционизира начина, по който мислим за данните и интернет. Внасяйки силата на децентрализацията на данните, Web3 има потенциала да децентрализира и демократизира не само данните, но и властта, която централизираните организации са имали преди. Чрез блокчейн технологията Web3 позволява на потребителите да си върнат контрола върху своите данни, като им позволява да ги съхраняват, имат достъп и ги прехвърлят свободно и сигурно. Web3 също има потенциала да създаде по-ефективен и сигурен интернет, като елиминира риска от пробиви на данни и предоставя на потребителите контрол върху техните данни.

  Ясна регулаторна рамка идва през 2024 г

  Очаква се Ethereum да получи по-голяма регулаторна яснота през 2024 г., което може допълнително да насърчи повече хора да инвестират в проекта. С тази яснота Ethereum може да стане по-широко приет като актив и дори по-ценен. Това може да отвори повече възможности за разработчиците и инвеститорите, създавайки по-обширна и сигурна мрежа. Проектът все още е в начален етап, но потенциалните ползи от една добре дефинирана регулаторна рамка не могат да бъдат надценени.

  Join the conversation

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *