Продължете към съдържанието
Начало » Блог » Банка ДСК

Банка ДСК

    Обслужвайки над три милиона  клиенти, Банка ДСК достига на практика до всяко българско семейство. Разполагайки с най-голямата клонова мрежа в България, Банка ДСК има несравнима инфраструктура за предлагане на своите услуги, добре познава местния потенциал и осигурява високо ниво на обслужване чрез индивидуален подход и пълна гама от банкови продукти и услуги, изцяло съобразени с нуждите на малкия и среден бизнес в цялата страна.

    Банка ДСК е създадена през 1951 г. като  Държавна спестовна каса (ДСК) и единствена влогонабирателна и кредитна институция за населението. От януари 1999 г. е преобразувана в еднолично акционерно дружество с държавно имущество и фирма „Банка ДСК”. През 2002 г. 100% от акционерния капитал на Банка ДСК става собственост на Банкова консолидационна компания АД. Четири години по-късно, през октомври 2003 г., Банката е придобита след успешна приватизационна процедура от най-голямата финансова институция в Унгария – Банка ОТП.

    Въпреки глобалната финансова криза, Банка ДСК запази дори през 2009 г.своето изключително силно присъствие на българския банков пазар. Лидер по доверие сред потребителите на банкови и финансови услуги в страната, тя се гордее с редица челни честа в класацията на банките. Банка ДСК е отново първенец на кредитния пазар както при потребителските, така и при жилищните заеми. Тя е първа и общо в кредитирането (на дребно и корпоративно) за деветмесечието на 2009 г. с пазарен дял 14,48%. Безспорен лидер в банкирането на дребно у нас,  Банка ДСК има към 30.09. 2009 г. ,също по официалните данни на БНБ,  най-висок, 19- процентов дял в депозитите на граждани. Нейният собствен капитал (акционерен и резерви) към края на септември т.г.надвишава 1. 35 млн. лева. Банка ДСК е и банката с най-добра оперативна ефективност в България, достигайки съотношение 34, 0 % разходи към приходи  от банковите операции.

    Join the conversation

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *