Продължете към съдържанието
Начало » Блог » 10 съвета за избор на най-добрата застраховка гражданска отговорност

10 съвета за избор на най-добрата застраховка гражданска отговорност

  Непредвидени обстоятелства и ситуации, като ПТП, могат да възникнат винаги при шофиране, дори и по ваша вина. В такива случаи е необходимо да бъдете отговорни както към себе си, така и към останалите участници в движението, като сключите застраховка Гражданска отговорност.

  Но как да изберете най-добрата възможност? Екипът на I&G Brokers дава 10 съвета при избор, които биха ви били от полза.

  Изберете подходящата застрахователна компания

  Изборът на подходящо дружество, което да се явява ваш застраховател, е основополагащо за откриването на най-добрата застраховка Гражданска отговорност спрямо вашите потребности. За да откриете подходящата за вас компания сред разнообразието от възможности, трябва да обърнете внимание на:

  • лиценз – всяко дружество, упълномощено да извършва застрахователна дейност, трябва да притежава лиценз от Комисията по финансов надзор;
  • финансова стабилност – можете да я проучите като разгледате финансовия рейтинг на различни компании;
  • репутация – потърсете отзивите от реални клиенти, оценките, дадени за услугите на компанията.
  гражданска отговорност калкулатор

  След като сте проучили тези аспекти, е време да обърнете внимание на различните услуги, офертите и промоционалните предложения и други.

  Сравнете офертите и цените

  За да откриете най-добрата застраховка Гражданска отговорност, е препоръчително да направите сравнителна оценка на офертите от различните дружества. Това се извършва след представяне на данните за вас и автомобила, който искате да застраховате. Може да се осъществи онлайн или присъствено в офисите на застрахователя.

  Потърсете компетентно мнение от застрахователен посредник

  Понякога когато не сте наясно какво точно търсите, може да се доверите на услугите на брокер, който да ви изготви сравнителна характеристики между цените, да ви представи най-добрите оферти и да ви помогне в целия процес по сключване на задължителна застраховка ГО.

  Обърнете внимание на застрахователните условия

  Запознайте се добре с покритието, щетите, които се включват в него, финансовият размер, както и допълнителни условия, които е важно да следвате и спазвате.

  Използвайте онлайн калкулатор за изчисляване на премия

  Онлайн калкулаторите предоставят много предимства, като спестяване на време, възможност за сключване и получаване на застраховка навсякъде и по всяко време.


  Попълнете правилно данните си

  При изчисляване на премия с онлайн калкулатор ще трябва да предоставите данни за вас, автомобила, шофьорски стаж, разположение на волана и история на ПТП произшествията ви. Попълвайте правилно и винаги проверявайте за несъответствия.

  Потърсете помощ при затруднение

  Ако не можете да изберете самостоятелно, може да се обърнете за мнение към брокер или представители на самото дружество. Това може да се осъществи онлайн, чрез чат на живо или други методи за обратна връзка, така и на живо във физическите обекти.

  Проучете допълнителните възможности

  Освен Гражданска отговорност, която е задължителна застраховка, може да се възползвате и от доброволна такава, като автокаско. Това дава още по-голяма сигурност за вас и превозното ви средство.

  Обмислете метода на плащане

  Можете да платите премиите за Гражданска отговорност както еднократно, така и разсрочено на вноски. Обмислете оскъпяването и дали периодът на разсрочване ви устройва.

  Възползвайте се от гъвкавите условия

  В днешното технологично време, дори застрахователните компании са оптимизирали максимално дейността си и предоставят възможност за онлайн поръчка на Гражданска отговорност.

  Join the conversation

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *